Finance termen logo

Betekenis: MSCI World Index

Wat is de MSCI World Index?

De MSCI World Index is een bekende wereldwijde aandelenindex die de prestaties van aandelen van grote en middelgrote bedrijven in ontwikkelde landen volgt. Het is een belangrijke benchmark voor beleggers om de algemene trends en rendementen van de wereldwijde aandelenmarkten te meten.

De MSCI World Index wordt beheerd door MSCI Inc., een toonaangevend wereldwijd financieel onderzoeksbureau. De index omvat aandelen van meer dan 1.600 bedrijven in 23 ontwikkelde landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Duitsland, Frankrijk, Canada en andere landen in Europa, Azië, en de Stille Oceaan.

De index is samengesteld op basis van de marktkapitalisatie van de in de index opgenomen bedrijven. Dit betekent dat de grootte van elk bedrijf wordt gewogen op basis van de totale marktwaarde van zijn uitstaande aandelen. Grotere bedrijven hebben dus een grotere invloed op de index dan kleinere bedrijven.

De MSCI World Index biedt een breed overzicht van de wereldwijde aandelenmarkten en vertegenwoordigt verschillende sectoren en industrieën. Het stelt beleggers in staat om de prestaties van hun beleggingen te vergelijken met de wereldwijde marktontwikkelingen en om de relatieve prestaties van verschillende beleggingsstrategieën te beoordelen.

De index wordt dagelijks berekend en gepubliceerd en geeft het rendement weer in lokale valuta. Er zijn ook varianten van de index beschikbaar die rekening houden met wisselkoersschommelingen en het rendement in andere valuta weergeven.

Het is belangrijk op te merken dat beleggen in de MSCI World Index zelf niet direct mogelijk is. Beleggers kunnen echter beleggingsfondsen, exchange-traded funds (ETF's) of andere financiële producten gebruiken die zijn ontworpen om de prestaties van de index te volgen, waardoor ze kunnen profiteren van de bredere trends op de wereldwijde aandelenmarkten.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!