Finance termen logo

Betekenis: Netto omzet

Netto omzet

Netto omzet is de omzet die een bedrijf behaalt na aftrek van kortingen, btw en andere verkoopkosten. Met andere woorden, het is de totale omzet van een bedrijf verminderd met de omzetverminderingen zoals kortingen, retouren en andere verkoopkosten.

De netto omzet is een belangrijk financieel kengetal omdat het aangeeft hoeveel geld een bedrijf daadwerkelijk verdient met de verkoop van zijn producten of diensten. Het geeft dus een beter beeld van de werkelijke opbrengst dan de bruto omzet, die alleen de totale opbrengst van de verkopen weergeeft.

De netto omzet wordt gebruikt om de brutowinst te berekenen, die op zijn beurt weer gebruikt wordt om de winstmarge te berekenen. Daarom is het voor bedrijven van belang om hun netto omzet nauwkeurig bij te houden en te monitoren, omdat dit een belangrijke indicator is van de financiële prestaties van het bedrijf.


Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!