Finance termen logo

Betekenis: Netto

Netto

Netto is een term die wordt gebruikt om het bedrag aan te geven dat overblijft na aftrek van bepaalde kosten, belastingen of andere verminderingen. Het is dus het eindbedrag dat iemand of een bedrijf daadwerkelijk ontvangt of betaalt na aftrek van eventuele kosten of belastingen.

Bijvoorbeeld, het nettoloon is het bedrag dat werknemers ontvangen na aftrek van belastingen, sociale premies en andere inhoudingen. Het nettoresultaat is de winst die overblijft na aftrek van alle kosten, belastingen en rentelasten. En de nettoverkoop is de omzet die overblijft na aftrek van kortingen, btw en andere verkoopkosten.

Het tegenovergestelde van netto is bruto. Bruto geeft het totaalbedrag aan zonder aftrek van kosten, belastingen of andere verminderingen. Bijvoorbeeld, het brutoloon is het totaalbedrag dat een werknemer verdient vóór aftrek van belastingen en sociale premies. Het brutorendement is de opbrengst die wordt behaald zonder aftrek van kosten en belastingen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!