Finance termen logo

Betekenis: Onbeveiligde lening

Onbeveiligde lening

Een onbeveiligde lening is een lening waarbij geen onderpand of zekerheid wordt verstrekt aan de kredietverstrekker. In tegenstelling tot een beveiligde lening, waarbij de kredietverstrekker een onderpand heeft om de lening terug te vorderen als de lener de lening niet kan terugbetalen, heeft een onbeveiligde lening geen onderpand.

Een onbeveiligde lening wordt vaak verstrekt op basis van de kredietwaardigheid van de lener en zijn of haar vermogen om de lening terug te betalen. De kredietverstrekker bepaalt het bedrag van de lening en de rente op basis van verschillende factoren, zoals het inkomen van de lener, zijn of haar credit score en zijn of haar werkgeschiedenis.

Omdat er geen onderpand is om de lening te beschermen, hebben onbeveiligde leningen over het algemeen hogere rentetarieven dan beveiligde leningen, en hebben ze vaak kortere looptijden. Het risico voor de kredietverstrekker is namelijk hoger, aangezien er geen onderpand is om de lening terug te vorderen als de lener de lening niet kan terugbetalen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!