Finance termen logo

Betekenis: Onderneming

Onderneming

Een onderneming is een organisatie of bedrijf dat zich bezighoudt met commerciële activiteiten, met als doel winst te maken. Het is een entiteit die goederen of diensten aanbiedt op de markt, met als doel inkomsten te genereren en de kosten van het bedrijf te dekken.

Een onderneming kan verschillende vormen aannemen, waaronder eenmanszaken, vennootschappen, coöperaties en naamloze vennootschappen. Het kan worden opgericht door één persoon of door meerdere personen samen, en het kan zich bezighouden met verschillende activiteiten, variërend van productie en distributie tot dienstverlening en handel.

Een onderneming heeft als doel het maximaliseren van de winst door efficiënte bedrijfsvoering en het inspelen op de vraag van de markt. Het kan groeien door het vergroten van het klantenbestand, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, of door het uitbreiden naar nieuwe markten. Het kan ook samenwerken met andere ondernemingen om synergievoordelen te behalen en de kosten te verlagen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!