Finance termen logo

Betekenis: Onkostenvergoeding

Onkostenvergoeding

Een onkostenvergoeding is een bedrag dat aan een werknemer of zakelijke partner wordt betaald om bepaalde kosten te dekken die zijn gemaakt in verband met het werk. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor reiskosten, maaltijdkosten, hotelkosten of andere kosten die direct verband houden met de werkzaamheden.

Onkostenvergoedingen worden vaak gebruikt om werknemers te compenseren voor de uitgaven die ze maken tijdens het uitvoeren van hun werk. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen onkostenvergoedingen en salarissen of bonussen, omdat onkostenvergoedingen niet belastbaar zijn voor de werknemer, terwijl salarissen en bonussen wel belastbaar zijn.

Bedrijven kunnen onkostenvergoedingen op verschillende manieren verstrekken. Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld een vast bedrag per maand voor werknemers die veel reizen, terwijl andere bedrijven werknemers vragen om hun onkosten te declareren en vervolgens de kosten terug te betalen. Het is belangrijk dat bedrijven een duidelijk beleid hebben voor onkostenvergoedingen en ervoor zorgen dat werknemers op de hoogte zijn van de regels en procedures voor het declareren van onkosten.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!