Finance termen logo

Betekenis: Ontvangsten

Ontvangsten

Ontvangsten zijn inkomsten of gelden die een organisatie, bedrijf of persoon ontvangt van een bron. Dit kan bijvoorbeeld geld zijn dat wordt ontvangen uit de verkoop van goederen of diensten, rente-inkomsten, dividendinkomsten, huurinkomsten, inkomsten uit beleggingen of subsidies van de overheid.

Ontvangsten zijn een belangrijk onderdeel van de financiële administratie van een organisatie, omdat ze helpen bij het bepalen van de totale inkomsten en het bijhouden van de financiële prestaties. Bedrijven en organisaties houden gewoonlijk een boekhouding bij van hun ontvangsten en uitgaven om hun financiële positie en prestaties te beheren en te controleren.

Ontvangsten kunnen ook worden beschouwd als een van de bronnen van financiering van een organisatie, omdat ze kunnen worden gebruikt om operationele kosten te dekken of te investeren in groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om de ontvangsten te beheren en te plannen, om ervoor te zorgen dat er voldoende geld is om de lopende kosten te betalen en om te zorgen voor een gezonde financiële toekomst.Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!