Finance termen logo

Betekenis: Opbrengsten

Opbrengsten

Opbrengsten zijn inkomsten die worden gegenereerd door een organisatie als gevolg van de verkoop van producten of diensten. Dit kan bijvoorbeeld de verkoop van goederen, het leveren van diensten of het ontvangen van rente op leningen zijn.

Opbrengsten zijn een belangrijk onderdeel van de financiële administratie van een organisatie omdat ze bijdragen aan het bepalen van de totale inkomsten en het bijhouden van de financiële prestaties. Bedrijven en organisaties houden gewoonlijk een boekhouding bij van hun opbrengsten en uitgaven om hun financiële positie en prestaties te beheren en te controleren.

Opbrengsten zijn verschillend van ontvangsten omdat ontvangsten betrekking hebben op alle inkomsten die een organisatie ontvangt, terwijl opbrengsten alleen betrekking hebben op inkomsten die voortkomen uit de verkoop van producten of diensten.

Opbrengsten kunnen worden gebruikt om operationele kosten te betalen, winst te maken en te investeren in groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om de opbrengsten te beheren en te plannen, om ervoor te zorgen dat er voldoende geld is om de lopende kosten te betalen en om te zorgen voor een gezonde financiële toekomst.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!