Finance termen logo

Betekenis: Overhead

Overhead

Overhead zijn de kosten die niet direct kunnen worden toegewezen aan een specifiek product of dienst, maar die wel noodzakelijk zijn voor het functioneren van een organisatie. Het zijn dus kosten die gemaakt worden voor het ondersteunen van de primaire activiteiten van een organisatie, zoals de kosten van het management, de administratie, het gebouw, de IT-systemen, enzovoorts.

Overheadkosten zijn nodig om ervoor te zorgen dat de organisatie kan blijven draaien, maar hebben geen directe invloed op de productie of levering van goederen of diensten. Het is daarom belangrijk om overheadkosten goed te beheersen en te minimaliseren waar mogelijk, om zo de efficiëntie en winstgevendheid van de organisatie te verbeteren.

Het beheersen van overheadkosten is een belangrijk onderdeel van management accounting en financieel management. Door de kosten van de overhead goed te beheersen en te controleren, kunnen bedrijven de kostenstructuur optimaliseren en hun winstgevendheid verbeteren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!