Finance termen logo

Betekenis: Overige bedrijfsopbrengsten

Overige bedrijfsopbrengsten

Overige bedrijfsopbrengsten zijn inkomsten die een onderneming genereert uit activiteiten die niet direct gerelateerd zijn aan de kernactiviteiten van de onderneming. Het gaat hierbij om opbrengsten die niet voortkomen uit de verkoop van producten of diensten, maar bijvoorbeeld uit rente-inkomsten, verkoop van vaste activa, subsidies, boetes, vergoedingen of uitkeringen.

Overige bedrijfsopbrengsten zijn dus inkomsten die niet voortkomen uit de verkoop van de belangrijkste producten of diensten van de onderneming, maar die wel bijdragen aan de totale omzet. Deze opbrengsten kunnen worden gezien als een aanvulling op de kernactiviteiten van de onderneming.

Het is belangrijk voor een bedrijf om de verschillende bronnen van inkomsten goed te beheren en te optimaliseren. Dit kan helpen om de winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren en de financiële stabiliteit te vergroten. Een goede administratie en rapportage van de overige bedrijfsopbrengsten is daarom belangrijk voor een efficiënt en effectief financieel beheer van een onderneming.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!