Finance termen logo

Betekenis: Participant

Participant

Een participant is een persoon, bedrijf of organisatie die deelneemt aan een beleggingsfonds, een maatschap, een commanditaire vennootschap (CV) of een andere vorm van een gezamenlijk investeringsproject. Door deel te nemen als participant, neemt men een financieel belang in het project en deelt men mee in de opbrengsten of verliezen van het project.

Bij een beleggingsfonds is een participant een belegger die geld inlegt in het fonds en daarmee een aandeel verwerft in het fonds. Bij een maatschap of CV is een participant een stille of commanditaire vennoot die geld of goederen inlegt en daarmee deelneemt in de winst of het verlies van het project, zonder direct zeggenschap te hebben over het project. 

Het begrip "participant" wordt vooral gebruikt in de context van beleggingen en investeringen en heeft betrekking op een persoon of organisatie die financieel bijdraagt aan een bepaald project en deelneemt in de risico's en opbrengsten.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!