Finance termen logo

Betekenis: Primair proces

Primair proces

Een primair proces is een term die wordt gebruikt in de bedrijfskunde en organisatiekunde en verwijst naar de kernactiviteiten van een organisatie. Het omvat de activiteiten die direct bijdragen aan het realiseren van de producten of diensten van de organisatie. Het gaat hierbij om activiteiten die gericht zijn op de inkoop van grondstoffen, het productieproces, de verkoop en levering van producten of diensten en het onderhoud van klantrelaties.

Het primair proces is het hart van een organisatie en bepaalt in grote mate het succes van de organisatie. Het is dan ook belangrijk dat deze activiteiten efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Organisaties proberen daarom hun primair proces continu te optimaliseren en te verbeteren, bijvoorbeeld door het gebruik van nieuwe technologieën, het verbeteren van processen en het trainen van medewerkers.

Het primair proces staat tegenover het secundaire proces, dat betrekking heeft op activiteiten die indirect bijdragen aan de realisatie van de producten of diensten van de organisatie, zoals administratieve processen, marketing en HRM.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!