Finance termen logo

Betekenis: Rentabiliteit van het eigen vermogen

Rentabiliteit van het eigen vermogen

De rentabiliteit van het eigen vermogen is een financiële ratio die aangeeft hoeveel winst een onderneming heeft gegenereerd in verhouding tot het eigen vermogen dat is geïnvesteerd. Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage en wordt berekend door de netto winst te delen door het eigen vermogen.

De rentabiliteit van het eigen vermogen is belangrijk omdat het aangeeft hoe goed een onderneming haar eigen vermogen heeft gebruikt om winst te genereren. Het is daarom een belangrijke indicator voor aandeelhouders en investeerders om de prestaties van een onderneming te beoordelen en te vergelijken met die van andere ondernemingen in dezelfde sector.

Een hogere rentabiliteit van het eigen vermogen betekent over het algemeen dat de onderneming haar vermogen op een efficiënte manier heeft gebruikt om winst te maken. Dit kan op zijn beurt leiden tot hogere rendementen voor aandeelhouders en investeerders.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!