Finance termen logo

Betekenis: Rentabiliteit

Rentabiliteit

Rentabiliteit is een financiële ratio die de mate van winstgevendheid van een onderneming aangeeft. Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage en berekend door de winst te delen door het geïnvesteerde vermogen of het totale vermogen van de onderneming.

Er zijn verschillende soorten rentabiliteitsratio's, waaronder de bruto- en netto rentabiliteit. De bruto rentabiliteit meet de winstgevendheid van de onderneming voordat de belastingen en rentelasten in mindering zijn gebracht. De netto rentabiliteit houdt rekening met alle kosten en belastingen en geeft een meer volledig beeld van de winstgevendheid van de onderneming.

Rentabiliteit wordt vaak gebruikt als een belangrijke maatstaf voor het beoordelen van de financiële prestaties van een onderneming en het vergelijken van de prestaties met die van andere

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!