Betekenis: Rente

Rente

Rente is de vergoeding die wordt betaald voor het gebruik van geleend geld of voor het uitlenen van geld. Het is een percentage van het geleende of uitgeleende bedrag en wordt meestal uitgedrukt als een jaarlijks percentage.

Wanneer iemand geld leent, moet hij of zij rente betalen aan de geldverstrekker, bijvoorbeeld een bank. De rente wordt berekend op basis van het geleende bedrag en de looptijd van de lening. Hoe hoger het geleende bedrag en hoe langer de looptijd van de lening, hoe hoger de rente zal zijn.

Wanneer iemand geld uitleent, ontvangt hij of zij rente van de lener. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het openen van een spaarrekening bij een bank. De bank betaalt rente aan de spaarder als vergoeding voor het uitlenen van geld.

Rente is een belangrijk onderdeel van de economie en de financiële wereld, omdat het de prijs van geld bepaalt en mensen aanmoedigt om te sparen of te investeren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!