Finance termen logo

Betekenis: Resultatenrekening

Resultatenrekening

Een resultatenrekening, ook wel winst- en verliesrekening genoemd, is een financieel overzicht van een onderneming waarin de omzet, kosten en resultaat van een bepaalde periode worden weergegeven. Het geeft een overzicht van de opbrengsten en kosten van een onderneming in een bepaalde periode en toont het uiteindelijke resultaat (winst of verlies) van deze periode. Het is een belangrijk instrument voor bedrijven om inzicht te krijgen in hun financiële prestaties en om beslissingen te nemen op basis van deze informatie. De resultatenrekening wordt opgesteld volgens vaste regels en richtlijnen, zoals de International Financial Reporting Standards (IFRS) of de Dutch GAAP.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!