Finance termen logo

Betekenis: Reverse stock split

Wat is een reverse stock split?

Een reverse stock split, ook wel aandelenomgekeerde splitsing genoemd, is een financiële maatregel die wordt genomen door een bedrijf om het aantal uitstaande aandelen te verminderen en de prijs per aandeel te verhogen. Bij een reverse stock split worden meerdere bestaande aandelen samengevoegd tot één aandeel met een hogere nominale waarde.

Bijvoorbeeld, in een reverse stock split van 1-op-5 worden vijf bestaande aandelen samengevoegd tot één nieuw aandeel. Als een belegger bijvoorbeeld 100 aandelen bezat voordat de reverse stock split plaatsvond, zou hij of zij na de splitsing 20 aandelen bezitten. Het totale aantal aandelen in omloop wordt dus verminderd, terwijl de individuele aandelenkoers proportioneel wordt verhoogd.

Reverse stock splits worden meestal toegepast wanneer de aandelenkoers van een bedrijf erg laag is geworden en het bedrijf wil voorkomen dat het aandeel als een 'penny stock' wordt beschouwd. Het kan ook worden gedaan om te voldoen aan de noteringsvereisten van een beurs, waarbij een minimumaandelenkoers vereist is.

De primaire doelen van een reverse stock split zijn het verhogen van de aandelenkoers om investeerders aan te trekken en het verbeteren van de perceptie van het bedrijf op de markt. Het kan ook de handel in de aandelen vergemakkelijken, omdat het aantal beschikbare aandelen wordt verminderd.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!