Finance termen logo

Betekenis: Schattingspost

Schattingspost

Een schattingspost is een bedrag dat wordt opgenomen in de financiële administratie van een onderneming om een bepaalde toekomstige gebeurtenis of situatie te reflecteren, waarvan de exacte uitkomst nog onbekend is. Het bedrag wordt geschat op basis van beschikbare informatie en ervaring. Het is een voorziening die wordt getroffen om risico's te dekken of kosten te dekken die in de toekomst mogelijk gemaakt worden, maar waarvan de omvang nog niet bekend is. Voorbeelden van schattingsposten zijn voorzieningen voor garanties, pensioenen, voorzieningen voor verplichtingen en voorzieningen voor slechte debiteuren. Schattingsposten worden opgenomen in de jaarrekening van een onderneming om een realistischer beeld te geven van de financiële positie en prestaties van de onderneming.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!