Finance termen logo

Betekenis: Schuldbemiddeling

Schuldbemiddeling

Schuldbemiddeling is een proces waarbij een bemiddelaar of een instantie tussen een schuldenaar en zijn of haar schuldeisers bemiddelt om de schulden af te lossen. Het doel van schuldbemiddeling is om de financiële situatie van de schuldenaar te stabiliseren en hem of haar te helpen de schulden af te lossen op een manier die haalbaar is. 

Schuldbemiddeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het opstellen van een afbetalingsplan, het aanvragen van betalingsuitstel, het heronderhandelen van de rentevoeten of het verminderen van de schuldenlast door middel van kwijtschelding. Schuldbemiddeling kan worden aangeboden door overheden, non-profit organisaties en private bedrijven.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!