Finance termen logo

Betekenis: Ticker symbool

Wat is een ticker symbool?

Een ticker symbool, ook wel ticker code of handelssymbool genoemd, is een afkorting die wordt gebruikt om een beursgenoteerd bedrijf of financieel instrument te identificeren op een effectenbeurs. Elk beursgenoteerd bedrijf heeft een unieke ticker symbool toegewezen gekregen.

Ticker symbolen worden vaak gebruikt bij het noteren van aandelenkoersen, het plaatsen van handelsorders en het volgen van de prestaties van een bepaald bedrijf of instrument. Deze symbolen zijn meestal bestaande uit een combinatie van letters, cijfers of een combinatie daarvan en zijn vaak eenvoudig te herkennen.

Bijvoorbeeld, het ticker symbool voor Apple Inc. is "AAPL", voor Microsoft Corporation is het "MSFT", en voor de SPDR S&P 500 ETF is het "SPY". Deze symbolen worden gebruikt om deze bedrijven te identificeren op beurzen zoals de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ.

Het gebruik van ticker symbolen helpt bij het vereenvoudigen en stroomlijnen van de communicatie en handel op de financiële markten, omdat het eenvoudiger is om een kort symbool te gebruiken in plaats van de volledige bedrijfsnaam of instrumentnaam.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!