Finance termen logo

Betekenis: Transitoria, Transitorische posten

Transitoria, Transitorische posten

Transitorische posten zijn posten die betrekking hebben op een bepaalde periode, maar waarvan de financiële gevolgen pas in een volgende periode worden verwerkt. Het zijn tijdelijke posten die dienen om financiële transacties te verantwoorden die niet volledig in de periode van ontstaan kunnen worden verwerkt. Voorbeelden van transitorische posten zijn vooruit ontvangen bedragen of kosten die vooruit worden betaald, maar waarvoor nog geen factuur is ontvangen. Deze posten worden meestal aan het einde van een boekjaar of periode aangepast om ervoor te zorgen dat de financiële overzichten een juist beeld geven van de financiële situatie van het bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!