Finance termen logo

Betekenis: Underperformance

Wat is underperformance?

Underperformance verwijst naar een situatie waarin een belegging, een beleggingsfonds, een beleggingsstrategie of een individueel effect slechter presteert dan een relevante benchmark (zoals de S&P500 index), een vergelijkbare belegging of de verwachtingen van beleggers. Het betekent dat het rendement van de belegging lager is dan wat algemeen wordt verwacht of wat als normaal wordt beschouwd.

Wat zijn oorzaken van underperformance op de beurs?

Underperformance kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slechte marktomgeving, zwakke bedrijfsresultaten, een inefficiënte beleggingsstrategie, tegenvallende economische omstandigheden of specifieke problemen binnen een bedrijf of sector. Het kan ook te maken hebben met het ontbreken van concurrentievoordeel of ongunstige ontwikkelingen op de markt.

Hoe meet je underperformance?

Underperformance kan worden gemeten op verschillende tijdschalen, zoals korte termijn, middellange termijn of lange termijn. Het kan worden beoordeeld door het vergelijken van de prestaties van een belegging met een relevante benchmark, zoals een index of een vergelijkbaar beleggingsfonds. Als een belegging consequent slechter presteert dan de benchmark of vergelijkbare beleggingen over een bepaalde periode, wordt dit beschouwd als een vorm van underperformance.

Wat vertelt het jou als belegger?

Voor beleggers is het belangrijk om de prestaties van hun beleggingen regelmatig te evalueren en te vergelijken met relevante benchmarks of vergelijkbare beleggingen. Underperformance kan een signaal zijn om de beleggingsstrategie te heroverwegen, de belegging te verkopen of de portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij het analyseren van underperformance en het nemen van beleggingsbeslissingen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!