Finance termen logo

Betekenis: Vennootschap

Vennootschap

Een vennootschap is een juridische entiteit die door een of meer personen wordt opgericht om een bedrijf te exploiteren. Het is een aparte rechtspersoon die losstaat van de oprichters. Hierdoor kan een vennootschap onder meer zelf contracten afsluiten, belastingen betalen, schulden aangaan en bezittingen hebben.

Er zijn verschillende soorten vennootschappen, zoals de B.V. (besloten vennootschap), nv (naamloze vennootschap), vof (vennootschap onder firma) en maatschap. De keuze voor een bepaalde vennootschapsvorm hangt af van onder andere de grootte van het bedrijf, de aansprakelijkheid van de oprichters en de gewenste fiscale en juridische structuur.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!