Finance termen logo

Betekenis: Vermogen

Vermogen

Vermogen heeft verschillende betekenissen, maar in de context van financiën wordt het vaak gebruikt om de financiële waarde van een persoon, bedrijf of entiteit aan te duiden.

Vermogen kan op verschillende manieren worden gedefinieerd en gemeten, maar in de meeste gevallen verwijst het naar de totale waarde van alle bezittingen (zoals onroerend goed, aandelen, obligaties, spaargeld, etc.) minus de totale waarde van alle schulden (zoals leningen, hypotheek, kredietlijnen, etc.) op een bepaald moment.

Het vermogen van een individu wordt ook wel persoonlijk vermogen genoemd en omvat in principe alles wat iemand bezit, inclusief eventuele activa die niet direct liquide zijn (zoals een huis of auto) en schulden die nog moeten worden terugbetaald. Het vermogen van een bedrijf wordt ook wel ondernemingsvermogen genoemd en omvat alle bezittingen en schulden van de onderneming.

Het vermogen van een persoon of bedrijf kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de waarde van bezittingen en schulden, de waarde van beleggingen, de inkomsten en uitgaven, de economische omstandigheden en andere factoren. Vermogen wordt vaak gebruikt om de financiële stabiliteit en het vermogen van een persoon of bedrijf om financiële verplichtingen aan te gaan, te beoordelen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!