Finance termen logo

Betekenis: Voorraden

Voorraden

Voorraden zijn goederen die een bedrijf in zijn bezit heeft en die bestemd zijn voor verkoop of productie. Dit kan bijvoorbeeld zijn grondstoffen, halffabrikaten, eindproducten of reserve-onderdelen. Voorraden worden op de balans van een bedrijf vermeld als activa.

Voorraden zijn belangrijk voor een bedrijf, omdat ze ervoor zorgen dat het bedrijf de producten kan blijven leveren aan klanten en de productie kan voortzetten zonder vertragingen. Bedrijven houden vaak een bepaalde hoeveelheid voorraad aan om te voldoen aan de vraag van klanten en om te voorkomen dat ze zonder goederen komen te zitten.

Voorraden kunnen ook worden gezien als een investering van het bedrijf, omdat de goederen in waarde kunnen stijgen. Dit is met name het geval bij grondstoffen die op de grondstoffenmarkt verhandeld worden, waarbij de prijzen kunnen fluctueren afhankelijk van vraag en aanbod.

Het is echter belangrijk voor bedrijven om een goede controle over hun voorraden te hebben om te voorkomen dat er te veel voorraad wordt aangehouden, wat resulteert in hogere opslagkosten en risico op veroudering van de producten. Aan de andere kant kan te weinig voorraad leiden tot vertragingen in de levering en het verlies van klanten. Daarom is een goede voorraadbeheer essentieel voor het succes van een bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!