Finance termen logo

Betekenis: Vordering

Vordering

Een vordering is een financiële claim op een persoon, bedrijf of entiteit voor goederen of diensten die zijn geleverd, maar nog niet zijn betaald. Een vordering wordt dus beschouwd als een actief op de balans van de crediteur (de partij die het geld tegoed heeft), omdat het geld in de toekomst nog zal worden ontvangen.

Een vordering kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer een bedrijf een factuur stuurt naar een klant voor de levering van goederen of diensten, maar de klant nog niet heeft betaald. Dit kan het gevolg zijn van verschillende redenen, zoals het verstrijken van de betalingstermijn, het ontbreken van de financiële middelen om te betalen, of een meningsverschil over de factuur.

Een vordering kan worden ingedeeld als vlottende activa op de balans, omdat het geld binnen een jaar wordt verwacht te worden ontvangen. Het is belangrijk om vorderingen regelmatig op te volgen en actie te ondernemen als betaling uitblijft, om te voorkomen dat ze verouderen en moeilijker te innen worden. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een incassobureau inschakelen of juridische stappen ondernemen om de vordering te innen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!