Finance termen logo

Betekenis: Vreemd vermogen

Vreemd vermogen

Vreemd vermogen is een term die wordt gebruikt in de boekhouding en financiën en verwijst naar het geld dat een bedrijf heeft geleend van externe partijen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van leningen, obligaties of kredietlijnen.

Anders dan eigen vermogen, dat de waarde vertegenwoordigt die toebehoort aan de eigenaren van het bedrijf, vertegenwoordigt vreemd vermogen geld dat het bedrijf schuldig is aan andere partijen. Het vreemd vermogen staat vermeld aan de passiva-zijde van de balans.

Het aantrekken van vreemd vermogen kan voor een bedrijf gunstig zijn, omdat het kan helpen om de groei te financieren en de cashflow te verbeteren zonder de aandelen te verwateren of nieuwe eigenaren aan te trekken. Echter, het aanhouden van teveel vreemd vermogen kan het bedrijf kwetsbaar maken voor renteverhogingen, devaluatie van de valuta of andere financiële risico's.

Bedrijven moeten zorgvuldig afwegen hoeveel vreemd vermogen ze willen aantrekken en onder welke voorwaarden, om ervoor te zorgen dat ze financieel gezond blijven en hun financiële verplichtingen kunnen nakomen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!