Finance termen logo

Betekenis: Vrije ruimte

Vrije ruimte

Vrije ruimte kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

In de fiscale context wordt de term "vrije ruimte" gebruikt om te verwijzen naar het bedrag dat een werkgever mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Dit wordt de "vrije ruimte" genoemd omdat het een bedrag is dat vrij kan worden besteed, zonder dat er belastingen en sociale premies hoeven te worden betaald.

In de context van huisvesting kan de term "vrije ruimte" verwijzen naar ongebruikte of lege ruimte in een woning of gebouw. Dit kan bijvoorbeeld een ongebruikte kamer of zolder zijn, of een lege garage of schuur.

In de context van stadsplanning kan "vrije ruimte" verwijzen naar onontwikkelde of onbebouwde gebieden in de stad, die nog niet zijn gebruikt voor woningen, bedrijven of andere doeleinden. Deze gebieden kunnen bijvoorbeeld groene zones, parken of openbare pleinen worden.

In het algemeen kan de term "vrije ruimte" verwijzen naar ongebruikte, onbezette of onbestemde gebieden of middelen die nog niet zijn toegewezen of gebruikt.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!