Finance termen logo

Betekenis: Waardeoverdracht

Waardeoverdracht

Waardeoverdracht verwijst naar het proces waarbij een pensioenfonds of verzekeraar de waarde van een pensioenregeling overdraagt van de ene pensioenuitvoerder naar de andere. Dit kan gebeuren wanneer een werknemer van baan verandert en zijn of haar pensioenrechten bij de vorige werkgever wil overdragen naar het pensioenfonds of de verzekeraar van de nieuwe werkgever.

De waardeoverdracht is bedoeld om ervoor te zorgen dat de werknemer zijn opgebouwde pensioenrechten behoudt en dat deze rechten kunnen worden voortgezet bij de nieuwe pensioenuitvoerder. De waarde van de pensioenrechten wordt berekend op basis van de actuele marktwaarde van de pensioenrechten op het moment van de overdracht.

Het proces van waardeoverdracht kan ingewikkeld zijn en kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de werknemer, de duur van de opbouw van pensioenrechten, de pensioenregeling van de nieuwe werkgever en de voorwaarden van de oude pensioenregeling. Het is daarom belangrijk om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de waardeoverdracht soepel verloopt en dat de belangen van de werknemer worden beschermd.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!