Finance termen logo

Betekenis: WBSO

WBSO

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het is een fiscale stimuleringsregeling van de Nederlandse overheid die bedrijven ondersteunt bij het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling. De WBSO-regeling is bedoeld om de innovatiekracht van Nederlandse bedrijven te versterken en hen te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten, processen, programmatuur of technische onderdelen.

Bedrijven die gebruikmaken van de WBSO-regeling kunnen een korting krijgen op de loonbelasting en premie volksverzekeringen die zij betalen voor hun R&D-medewerkers. De korting bedraagt in 2021 40% van de eerste € 350.000 aan R&D-loonkosten en 16% van de R&D-loonkosten daarboven.

Om in aanmerking te komen voor de WBSO-regeling moeten bedrijven voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals het verrichten van speur- en ontwikkelingswerk en het hebben van voldoende gekwalificeerd personeel. Daarnaast moeten bedrijven hun R&D-activiteiten voorafgaand aan het kalenderjaar waarin zij gebruik willen maken van de WBSO-regeling aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De WBSO-regeling is een belangrijk instrument voor Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met R&D en kan hen helpen bij het versterken van hun concurrentiepositie en het creëren van innovatieve oplossingen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!