Finance termen logo

Betekenis: ZVW-premie

ZVW-premie

Een werkgever moet betalen voor werknemers die in Nederland zijn verzekerd onder de Zorgverzekeringswet (ZVW). Werkgevers zijn verplicht om voor hun werknemers een deel van de ZVW-premie af te dragen aan de Belastingdienst.

Het bedrag dat werkgevers moeten betalen is afhankelijk van de hoogte van het bruto loon van de werknemer. Voor werknemers geldt dat zij een deel van de ZVW-premie betalen via hun loonheffing, maar werkgevers zijn verantwoordelijk voor het afdragen van het werkgeversdeel van de ZVW-premie.

De ZVW-premie is een belangrijke kostenpost voor werkgevers, vooral voor bedrijven met veel werknemers. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat ze de juiste premies betalen en dat ze dit op tijd doen om boetes en andere problemen te voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat de hoogte van de ZVW-premie per jaar kan veranderen en dat de tarieven verschillen voor werknemers met verschillende inkomens. Werkgevers moeten daarom elk jaar de actuele tarieven raadplegen en ervoor zorgen dat ze de juiste premies betalen.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!