Finance termen logo

Wat houd hypotheekrente herziening in?

Hypotheekrente herziening

Hypotheekrente herziening verwijst naar het proces waarbij de rentevoorwaarden van een bestaande hypotheeklening worden aangepast. Het kan plaatsvinden binnen dezelfde geldverstrekker of door het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldverstrekker.

3 verschillende redenen van een hypotheekrente herziening

1. Renteverlenging

Aan het einde van de rentevaste periode kan een hypotheekrente herziening nodig zijn om een nieuwe rentevaste periode vast te leggen. Dit kan gepaard gaan met het onderhandelen over nieuwe rentevoorwaarden.

2. Rentemiddeling

Bij rentemiddeling wordt de rente van een lopende hypotheek aangepast naar een gemiddeld rentetarief tussen de huidige rente en de rente bij aanvang van de hypotheek. Dit kan gunstig zijn als de rentestanden zijn gedaald en de huiseigenaar wil profiteren van een lagere rente.

3. Oversluiten

Hypotheekrente herziening kan ook plaatsvinden door het oversluiten van de hypotheek naar een andere geldverstrekker. Dit kan gunstig zijn als de nieuwe geldverstrekker betere rentevoorwaarden biedt, waardoor de maandelijkse lasten kunnen worden verlaagd.

Wat is het doel van een hypotheekrente herziening?

Het doel van hypotheekrente herziening is om de hypotheeklasten aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en persoonlijke financiële behoeften. Door het herzien van de hypotheekrente kan men mogelijk profiteren van gunstigere rentevoorwaarden en een betere financiële situatie bereiken.

Bij hypotheekrente herziening worden nieuwe rentevoorwaarden vastgesteld, zoals de hoogte van de rente, de duur van de rentevaste periode en eventuele bijkomende kosten. Het is belangrijk om de voorwaarden en kosten van de herziening zorgvuldig te vergelijken en de financiële implicaties ervan te evalueren. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur of financieel expert om de beste optie voor uw specifieke situatie te bepalen.


Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!