Finance termen logo

Wat is een overbruggingskrediet?

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is een financiële oplossing die wordt gebruikt in situaties waarin er sprake is van een tijdelijke kloof tussen de verkoop van een woning en de aankoop van een nieuwe woning. Het overbruggingskrediet biedt huiseigenaren de mogelijkheid om gedurende deze overgangsperiode over extra financiële middelen te beschikken.

Bij het verkopen van een woning kan het voorkomen dat de opbrengst niet direct beschikbaar is om de aankoop van een nieuwe woning te financieren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de verkoopopbrengst nog niet is ontvangen of als er vertraging is bij de overdracht van de woning. In dergelijke gevallen kan een overbruggingskrediet worden afgesloten.

Een overbruggingskrediet stelt huiseigenaren in staat om een lening af te sluiten op basis van de verwachte opbrengst van de te verkopen woning. Dit bedrag dient als een tijdelijke financiering totdat de verkoopopbrengst beschikbaar is. Met het overbruggingskrediet kunnen huiseigenaren de aankoop van een nieuwe woning realiseren zonder te hoeven wachten op de verkoopopbrengst van de oude woning.

Looptijd overbruggingskrediet

Het overbruggingskrediet is meestal een kortlopende lening met een beperkte looptijd, vaak niet langer dan twee jaar. Tijdens deze periode betaalt de huiseigenaar meestal alleen rente over het geleende bedrag. Zodra de verkoopopbrengst van de oude woning beschikbaar is, wordt het overbruggingskrediet afgelost.

Het is belangrijk om te vermelden dat de voorwaarden en beschikbaarheid van overbruggingskredieten kunnen variëren tussen geldverstrekkers en afhankelijk zijn van de individuele situatie. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur of financieel expert om te bepalen of een overbruggingskrediet geschikt is en om de beste opties te verkennen die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!