Finance termen logo

Betekenis: Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Wat is een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een financieel product dat bedoeld is om de verzekerde te beschermen tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. In het geval dat de verzekerde door ziekte of een ongeval niet meer in staat is om te werken en daardoor inkomsten misloopt, biedt een AOV financiële ondersteuning.

Doel van een AOV

De AOV voorziet doorgaans in een periodieke uitkering die de verzekerde ontvangt als hij of zij arbeidsongeschikt raakt en daardoor niet kan werken. Deze uitkering kan dienen als vervanging van het verloren inkomen en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de dagelijkse kosten te dekken, zoals huur of hypotheek, levensonderhoud, medische kosten en andere uitgaven.

Toepassing van een Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het is belangrijk op te merken dat een AOV niet alleen van toepassing is op werknemers in loondienst, maar ook op zelfstandig ondernemers (zoals zzp'ers en freelancers) die geen recht hebben op een arbeidsongeschiktheidsuitkering vanuit een werkgever. Voor zelfstandig ondernemers kan het hebben van een AOV cruciaal zijn om hun financiële stabiliteit te waarborgen als ze niet kunnen werken door ziekte of een ongeval.

Kosten en dekking van deze verzekering

De kosten en dekking van een AOV kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, beroep, gezondheidstoestand en het gewenste niveau van dekking. Het afsluiten van een AOV kan een belangrijke stap zijn om financiële gemoedsrust te bieden in geval van arbeidsongeschiktheid. Voor advies over een AOV is het verstandig om een verzekeringsadviseur te raadplegen om een polis te vinden die past bij de specifieke behoeften en omstandigheden van de verzekerde.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!