Finance termen logo

Wat is een Bedrijfsschadeverzekering?

Bedrijfsschadeverzekering 

Een Bedrijfsschadeverzekering, ook wel bekend als een bedrijfsonderbreking verzekering of Consequente Schadeverzekering, is een verzekering die bedrijven beschermt tegen de financiële gevolgen van een onderbreking van de normale bedrijfsactiviteiten als gevolg van een gedekte schade. 

Deze verzekering dekt niet de fysieke schade aan eigendommen of activa, zoals een brandverzekering of een opstalverzekering dat doen. In plaats daarvan richt de Bedrijfsschadeverzekering zich op de financiële gevolgen van de onderbreking van de bedrijfsactiviteiten. 

Wanneer er sprake is van een gedekte schade (zoals brand, waterschade, inbraak, natuurramp, etc.) en het bedrijf daardoor tijdelijk niet kan functioneren, vergoedt de Bedrijfsschadeverzekering de extra kosten en verloren brutowinst die het bedrijf tijdens de herstelperiode lijdt. Deze kosten kunnen onder meer betrekking hebben op vaste kosten (zoals huur, salarissen, hypotheken, etc.), verloren winst en eventuele extra kosten om het bedrijf weer operationeel te krijgen (bijvoorbeeld tijdelijke locatie, vervangende apparatuur). 

Het doel van de bedrijfsschadeverzekering is om ervoor te zorgen dat het bedrijf tijdens de herstelperiode voldoende financiële middelen heeft om de lopende kosten te dekken en het verlies van inkomsten op te vangen. Hierdoor kan het bedrijf hopelijk de impact van de onderbreking minimaliseren en de activiteiten zo snel mogelijk hervatten. 

De voorwaarden en dekking van een bedrijfsschadeverzekering kunnen verschillen, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de specifieke behoeften van het bedrijf. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en indien nodig advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt voor jouw bedrijfssituatie.

Advies nodig over uw verzekering(en)?

Laat uw gegevens achter en beschrijf zo nauwkeurig mogelijk waar u hulp bij nodig heeft. Wanneer wij een match zien kunnen we een van onze partner verzekeringskantoren contact met u op laten nemen om u te voorzien van advies op het gebied van verzekeringen

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!