Finance termen logo

Wat is een compagnonsverzekering?

Compagnonsverzekering 

Een Compagnonsverzekering, ook wel bekend als een Zakelijke Compagnonsverzekering of Compagnonsverzekering bij Overlijden, is een verzekering die bedrijfseigenaren beschermt in het geval van overlijden van een van de compagnons (vennoten) binnen een bedrijf. De Compagnonsverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van het overlijden van een compagnon op te vangen en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Het is vooral relevant in situaties waarin het bedrijf afhankelijk is van de specifieke kennis, ervaring of expertise van de betrokken compagnon. De verzekering werkt doorgaans als volgt: 

Verzekerden: 

Elke compagnon binnen het bedrijf wordt als verzekerde aangemerkt. Het aantal verzekerden hangt af van het aantal compagnons binnen de onderneming

Verzekerde som: 

Bij het afsluiten van de verzekering wordt een verzekerde som vastgesteld. Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij het overlijden van een verzekerde compagnon. 

Uitkering: 

In het geval van het overlijden van een verzekerde compagnon, keert de verzekering een bedrag uit aan de overlevende compagnon(s) of aan de erfgenamen van de overleden compagnon. Dit bedrag kan worden gebruikt om verschillende zaken te financieren, zoals het uitkopen van de erfgenamen, het dekken van lopende verplichtingen van het bedrijf, het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf, of andere doeleinden zoals overeengekomen in de polis. 

De premie van de Compagnonsverzekering is meestal gebaseerd op factoren zoals de leeftijd en gezondheid van de verzekerden, de verzekerde som en het type bedrijf. Het afsluiten van een Compagnonsverzekering is een belangrijke overweging voor bedrijfseigenaren die afhankelijk zijn van elkaars expertise en het voortbestaan van het bedrijf willen waarborgen in geval van het overlijden van een compagnon. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de juiste dekking en verzekerde som te bepalen op basis van de specifieke behoeften en situatie van het bedrijf.

Advies nodig over uw verzekering(en)?

Laat uw gegevens achter en beschrijf zo nauwkeurig mogelijk waar u hulp bij nodig heeft. Wanneer wij een match zien kunnen we een van onze partner verzekeringskantoren contact met u op laten nemen om u te voorzien van advies op het gebied van verzekeringen

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!