Finance termen logo

Betekenis: Cyberverzekering

Wat is een cyberverzekering?

Een Cyberverzekering is een specifiek type verzekering dat bedrijven en organisaties beschermt tegen de financiële en operationele gevolgen van cybergerelateerde incidenten. Het is ontworpen om de verzekerde te ondersteunen bij het beheer van risico's die voortvloeien uit cyberaanvallen, gegevensinbreuken, hacking, computervirussen en andere vormen van digitale criminaliteit. 

Belangrijkste dekkingen van een Cyberverzekering

1. Datalekken en Privacyaansprakelijkheid: Deze dekking helpt bij de kosten en aansprakelijkheid als persoonlijke en gevoelige informatie van klanten, werknemers of andere betrokkenen wordt blootgesteld of gestolen.

2. Bedrijfsonderbreking: Vergoedt de verliezen en extra kosten die voortvloeien uit het tijdelijk stopzetten van bedrijfsactiviteiten als gevolg van een cyberincident.

3. Cyber AfpersingBiedt dekking in het geval van een cyberafpersing, waarbij criminelen het bedrijf dwingen om losgeld te betalen om data of systemen terug te krijgen.

4. Cyberaanvallen en Hacking: Deze dekking helpt bij de kosten van forensisch onderzoek, schadeherstel, juridische kosten en openbare communicatie in het geval van een cyberaanval.

5. Aansprakelijkheid van elektronische media: Biedt dekking voor schadeclaims als gevolg van inbreuk op auteursrechten, laster, smaad of schending van privacy in verband met online activiteiten.

6. Multimedia-aansprakelijkheid: Beschermt tegen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van online publicaties, zoals inhoud op websites, sociale media of blogs.

Overwegingen bij deze verzekering

De omvang van de dekking en premiekosten van een Cyberverzekering kunnen variëren op basis van factoren zoals de omvang van het bedrijf, de branche, het beveiligingsniveau van de IT-systemen en de gewenste dekking. Aangezien cyberdreigingen voortdurend evolueren, kan het voor bedrijven van groot belang zijn om de juiste Cyberverzekering te overwegen als onderdeel van hun algehele risicobeheerstrategie. Het is raadzaam om contact op te nemen met verzekeringsprofessionals om de specifieke behoeften van een bedrijf te beoordelen en een passend beleid te vinden.


Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!