Finance termen logo

Betekenis: Glasverzekering

Wat is een glasverzekering?

Een glasverzekering, ook wel glasbreukverzekering genoemd, is een specifieke vorm van verzekering die dekking biedt voor schade aan glas dat zich in gebouwen of constructies bevindt. Deze verzekering dekt doorgaans de kosten van het herstellen of vervangen van glas dat is beschadigd door breuk of barsten als gevolg van verschillende gebeurtenissen.

Wat wordt er allemaal gedekt door een glasverzekering?

Enkele van de typische situaties die worden gedekt door een glasverzekering zijn:

1. Glasbreuk: Schade aan glas als gevolg van ongelukken, vandalisme, stormen, of andere plotse en onverwachte gebeurtenissen die leiden tot barsten, scheuren of breuken.

2. Inbraak: Als een inbreker een ruit verbrijzelt om toegang tot een gebouw te krijgen, kan de glasverzekering de kosten van het vervangen van het gebroken glas dekken.

3. Weersomstandigheden: Schade aan glas als gevolg van extreem weer, zoals hagelstenen of stormen.

Het is belangrijk op te merken dat een glasverzekering meestal alleen betrekking heeft op het glas zelf en niet op andere delen van een gebouw, zoals het frame of andere structurele elementen. De dekking en de premie van een glasverzekering kunnen variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type polis dat is afgesloten. Sommige polissen kunnen een eigen risico hebben, waarbij de verzekerde een deel van de schade zelf moet betalen voordat de verzekering van kracht wordt.

Voor bedrijven of particulieren die zich zorgen maken over de kosten van het herstellen of vervangen van glas in hun eigendommen, kan het afsluiten van een glasverzekering een verstandige keuze zijn om financiële gemoedsrust te garanderen in geval van onvoorziene schade aan het glas.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!