Finance termen logo

Betekenis: ongevallenverzekering

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering is een verzekering die de verzekerde financieel beschermt in het geval van een ongeval waarbij lichamelijk letsel optreedt. In tegenstelling tot een levensverzekering, die meestal alleen uitkeert bij overlijden, biedt een ongevallenverzekering dekking voor verschillende soorten ongevallen die tot blijvende invaliditeit, tijdelijke arbeidsongeschiktheid of medische kosten kunnen leiden.

Belangrijkste kenmerken van een ongevallenverzekering

 1. Dekking bij ongevallen: De verzekering voorziet in een uitkering in geval van een ongeval waarbij de verzekerde gewond raakt, blijvend invalide wordt of komt te overlijden door het ongeval.
 2. Invaliditeitsuitkering: Als het ongeval leidt tot blijvende invaliditeit, zal de verzekeraar een uitkering doen op basis van de mate van invaliditeit, zoals bepaald in de polisvoorwaarden.
 3. Tijdelijke Arbeidsongeschiktheid: In sommige gevallen biedt de ongevallenverzekering dekking voor tijdelijke arbeidsongeschiktheid als gevolg van het ongeval, wat betekent dat de verzekerde een uitkering ontvangt tijdens de herstelperiode.
 4. Medische kosten: De verzekering kan ook medische kosten dekken die voortvloeien uit het ongeval, zoals ziekenhuisopname, medische behandelingen, en revalidatiekosten.

  Premie en Dekkingsopties

  De premie van een ongevallenverzekering kan variëren afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van de verzekerde, het beroep, de gewenste dekkingsbedragen en eventuele aanvullende opties. Voor sommige beroepen waar het risico op ongevallen hoger is, kan een ongevallenverzekering een waardevolle aanvulling zijn op de algehele verzekeringsportefeuille, omdat het extra financiële bescherming biedt bij onverwachte gebeurtenissen.

  Zorgvuldigheid bij het afsluiten van een ongevallenverzekering

  Het is altijd verstandig om de polisvoorwaarden en dekkingsopties zorgvuldig te bekijken voordat je een ongevallenverzekering afsluit, zodat je precies weet welke bescherming je kunt verwachten bij een ongeval. Zo kun je met vertrouwen rekenen op financiële ondersteuning wanneer je dit het meest nodig hebt
Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!