Finance termen logo

Wat houdt een Overlijdensrisicoverzekering in?

Overlijdensrisicoverzekering

Een Overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die is ontworpen om financiële bescherming te bieden aan de nabestaanden van de verzekerde in geval van overlijden. Het is een verzekering die een uitkering geeft bij overlijden tijdens de looptijd van de polis.

De 4 belangrijkste kenmerken van een overlijdensrisicoverzekering

 1. Uitkering bij overlijden

  Als de verzekerde overlijdt tijdens de looptijd van de polis, keert de verzekering een vooraf bepaald bedrag, de verzekerde som genoemd, uit aan de begunstigden die in de polis zijn aangewezen. Deze uitkering kan worden gebruikt om verschillende financiële verplichtingen te dekken, zoals hypotheken, leningen, dagelijkse kosten, studies van kinderen, en andere behoeften van de nabestaanden.
 2. Tijdelijke dekking

  Overlijdensrisicoverzekeringen bieden meestal een tijdelijke dekking gedurende een specifieke periode, ook wel de looptijd genoemd. Dit kan bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar zijn. Als de verzekerde tijdens deze periode overlijdt, komt de verzekering tot uitkering. Als de verzekerde echter na de looptijd overlijdt, is er geen uitkering.
 3. Premie en verzekerde som

  De premie van een Overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op factoren zoals de leeftijd, gezondheid, verzekerde som en duur van de polis. De verzekerde som is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde.
 4. Aanvullende opties

  Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het product kunnen er aanvullende opties beschikbaar zijn, zoals het toevoegen van een dekking voor blijvende invaliditeit, het indexeren van de verzekerde som aan de inflatie, of het verlengen van de polis na de initiële looptijd.

Wat is het doel van een overlijdensrisicoverzekering?

Een Overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten om de financiële zekerheid van de nabestaanden te waarborgen. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen met lopende financiële verplichtingen, zoals leningen of gezinsverplichtingen. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en de juiste verzekerde som en looptijd te kiezen op basis van jouw individuele situatie en behoeften. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de juiste Overlijdensrisicoverzekering te selecteren.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!