Finance termen logo

Wat is een Bedrijfs stagnatieverzekering?

Bedrijfs stagnatieverzekering 

Een Bedrijfsstagnatieverzekering, ook wel bekend als een
Bedrijfsschadeverzekering of Business Interruption Insurance, is een verzekering die bedrijven beschermt tegen de financiële gevolgen van bedrijfsstagnatie of onderbreking van de bedrijfsactiviteiten als gevolg van een gedekte gebeurtenis. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van een Bedrijfsstagnatieverzekering: 

Dekking van verlies van inkomen: 

De verzekering dekt het verlies van inkomen dat een bedrijf lijdt als gevolg van bedrijfsstagnatie veroorzaakt door een gedekte gebeurtenis. Dit kan bijvoorbeeld een brand, overstroming, inbraak, natuurramp of andere gebeurtenis zijn die de normale bedrijfsvoering verstoort. De verzekering compenseert het verlies van bruto-inkomsten en kan ook vaste kosten dekken die doorlopen tijdens de onderbrekingsperiode. 

Extra kosten: 

De verzekering kan ook de extra kosten dekken die het bedrijf moet maken om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten tijdens de herstelperiode na een gedekte gebeurtenis. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn voor het huren van tijdelijke bedrijfsruimte, het vervangen van beschadigde apparatuur, het opzetten van een tijdelijke productielijn of het inhuren van extra personeel. 

Duur van de dekking: 

De dekking van een Bedrijfsstagnatieverzekering is meestal beperkt tot een vooraf bepaalde periode, de zogenaamde indemnity period. Dit is de periode waarin het bedrijf normaal gesproken weer op hetzelfde niveau van bedrijfsactiviteit zou moeten kunnen opereren na een gedekte gebeurtenis. Het is belangrijk om de indemnity period zorgvuldig te bepalen om ervoor te zorgen dat deze voldoende is om het herstel en de hervatting van de bedrijfsactiviteiten mogelijk te maken. 

Gedekte gebeurtenissen: 

De polisvoorwaarden van een Bedrijfsstagnatieverzekering bepalen welke gebeurtenissen gedekt zijn. Typische gedekte gebeurtenissen omvatten brand, explosies, stormschade, waterschade, inbraak, en andere soortgelijke gebeurtenissen. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen om te begrijpen welke specifieke gebeurtenissen gedekt zijn en welke uitsluitingen van toepassing zijn. 

Een Bedrijfsstagnatieverzekering is vooral relevant voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun bedrijfsinkomsten en continuïteit van de bedrijfsvoering. Het hebben van deze verzekering kan helpen om de financiële gevolgen van bedrijfsstagnatie als gevolg van een gedekte gebeurtenis te beperken en het bedrijf in staat te stellen snel te herstellen en de activiteiten voort te zetten. 

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de juiste dekking en verzekerde som te bepalen op basis van de specifieke behoeften en waarde van de inventaris en voorraad van het bedrijf.

Advies nodig over uw verzekering(en)?

Laat uw gegevens achter en beschrijf zo nauwkeurig mogelijk waar u hulp bij nodig heeft. Wanneer wij een match zien kunnen we een van onze partner verzekeringskantoren contact met u op laten nemen om u te voorzien van advies op het gebied van verzekeringen

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!