Finance termen logo

Wat houdt een Werknemers Aansprakelijkheidsverzekering in?

Werknemers Aansprakelijkheidsverzekering 

Een Werknemers Aansprakelijkheidsverzekering, ook wel bekend als een Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering, is een verzekering die bedrijven beschermt tegen aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit letsel of schade veroorzaakt door werknemers tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van een Werknemers Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheid voor werknemers: 

De verzekering dekt aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit letsel of schade veroorzaakt door werknemers tijdens de uitoefening van hun werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld letsel zijn dat een werknemer veroorzaakt aan een andere werknemer, een klant, een leverancier of een derde partij, of schade aan eigendommen van anderen. 

Verzekerde bedragen: 

De verzekering biedt dekking tot een vooraf bepaald bedrag, de verzekerde som genoemd, voor elke aansprakelijkheidsclaim die onder de polis valt. Het verzekerde bedrag kan variëren op basis van de behoeften en activiteiten van het bedrijf. 

Juridische kosten: 

Naast het dekken van de aansprakelijkheidsclaims kan de Werknemers Aansprakelijkheidsverzekering ook de juridische kosten dekken die voortvloeien uit het verdedigen van de aansprakelijkheidsclaim, inclusief advocaatkosten en gerechtelijke procedures. 

Uitsluitingen: 

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen, aangezien er meestal uitsluitingen zijn die specifieke situaties of soorten schade niet dekken. Typische uitsluitingen kunnen bijvoorbeeld opzettelijke schade, fraude of schade veroorzaakt buiten de normale werkzaamheden van een werknemer omvatten. 

Een Werknemers Aansprakelijkheidsverzekering is vooral relevant voor werkgevers die werknemers in dienst hebben en blootgesteld kunnen worden aan aansprakelijkheidsclaims als gevolg van ongevallen of schade. Het hebben van deze verzekering biedt financiële bescherming en gemoedsrust in geval van dergelijke aansprakelijkheidsclaims. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de juiste dekking en verzekerde som te bepalen op basis van de specifieke behoeften en activiteiten van het bedrijf.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!