Finance termen logo

Betekenis: Investeren

Investeren

Investeren betekent het toewijzen van financiële middelen, tijd, energie of andere middelen aan een activiteit of project met als doel om op de lange termijn winst of rendement te behalen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn door het aanschaffen van aandelen, obligaties, onroerend goed, machines of andere bedrijfsmiddelen. Het idee is dat deze investeringen op de lange termijn rendement opleveren door middel van winst, rente, huurinkomsten, of een verhoging van de waarde van de investering.

Investeren kan op verschillende manieren worden gedaan en kan variëren van relatief veilige investeringen met laag rendement tot meer risicovolle investeringen met potentieel hogere rendementen. Het is belangrijk om bij het nemen van investeringsbeslissingen rekening te houden met factoren zoals het risiconiveau, de verwachte rendementen, de liquiditeit, de inflatie en de belastinggevolgen.

Over het algemeen is het doel van investeren om financiële groei en stabiliteit te creëren op de lange termijn en om te zorgen voor een hoger inkomen of een vermogensopbouw op de lange termijn.

Reactie plaatsen

Gebruik een van onze vergelijkings-tools!

Zorgverzekeringen
vergelijken?

Hier vind u een vergelijking van de meest populaire zorgverzekeringen van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel een zorgverzekeringen vinden dat perfect past bij uw behoeften!

 Administratie software
vergelijken? 

Hier vind u de populairste administratie software van 2023. Met behulp van onze keuzehulp kunt u snel het administratie software vinden dat perfect past bij uw behoeften!